آغاز به‌کار رسمی کرسی یونسکو در مخاطرات زمین‌شناختی ساحلی به میزبانی کشتی کاوشگر خلیج‌فارس در قشم

بر اساس این گزارش، عرشه کشتی کاوشگر خلیج‌فارس در بندر بهمن واقع در قشم میزبان افتتاحیه کرسی مخاطرات زمین‌شناختی ساحلی یونسکو با حضور همه اعضای شورای علمی راهبری کرسی از کشورهای استرالیا، ژاپن، روسیه، ارمنستان، آلمان، سوئیس، ایتالیا، فرانسه، انگلستان و ایر
۰۶ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۹:۵۶ کد : ۹۰ اخبار پژوهشکده اخبار تصویری
تعداد بازدید:۵۶۶
نخستین کرسی یونسکو ایران در حوزه علوم زمین با عنوان "برآورد مخاطرات زمین‌شناختی ساحلی" که از آن به اختصار "مخاطرات زمین‌شناختی ساحلی" خوانده می‌شود، پس از نزدیک به سه سال فرایند ارزیابی علمی و اجرایی در سازمان یونسکو با تکیه بر پشتیبانی‌های بین‌المللی و توصیه نامه‌های حمایتی دانشمندان جهان به دکتر حمید نظری عضو هیات علمی پژوهشکده علوم‌زمین اعطا شد.
آغاز به‌کار رسمی کرسی یونسکو در مخاطرات زمین‌شناختی ساحلی به میزبانی کشتی کاوشگر خلیج‌فارس در قشم

این کرسی با موضوع "مخاطرات زمین‌شناختی سواحلی" از سوی یونسکو به ایران واگذار شد و هدف آن شبکه‌سازی و هم‌افزایی بین مراکز پژوهشی و تحقیقاتی و دانشگاه‌ها و دستگاه‌های جهانی در کشور، منطقه و فرامنطقه‌ای، برای یک هدف مشخص یعنی بررسی مخاطرات زمین‌شناسی دریایی است.

این مراسم با حضور رئیس سازمان منطقه آزاد قشم، رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی، مدیرعامل ژئوپارک قشم، معاون پژوهش تحصیلات تکمیلی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله، بازرس ویژه دبیر شواریعالمناطق آزاد و ویژه اقتصادی،  مدیرکل عمران جزایر استانداری هرمزگان، رئیس کرسی یونسکو، رئیس پژوهشگده علوم‌زمین‌ و جمعی از معاونان و مدیران سازمان زمین‌شناسی واکتشافات‌معدنی کشور با همراهی پژوهشگران و استادان برگزار شد.

گفتنی است؛ جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.

پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایه‌های خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدف‌های ایجاد منطقه آزاد قشم است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

کلیدواژه‌ها: آغاز به‌کار رسمی کرسی یونسکو پژوهشکده علوم زمین یونسکو قشم


نظر شما :